Félnapos kirándulás: Őslakosok világa

Történelmi betekintés az őslakosok világába

A magyar nyelvű félnapos kiránduláson bebarangolhatja Telde község 15. századig visszanyúló történelmi látnivalóit, ellátogathat egy olívaültetvényre, majd megismerheti Gran Canaria őslakosainak barlanglakásait is!

A Telde községet körülölelő napsütötte dombokon, ahol a tengeri szellő simogatja az olajfaligeteket, tiszta és kivételes olívaolaj születik. Ismerje meg a nemzedékről nemzedékre szálló ősi módszerekkel való szüretelést egy több mint 1000 olajfából álló birtokon. A biogazdaságban még a hagyományos módszerekkel állítják elő az olívaolajat, tiszteletben tartva a környezetet és megőrizve a föld termékenységét

Az olívafarmon természetesen belekóstolhat a gazdaság terményeibe, majd útra kelünk Telde központjába, ahol felfedezheti a történelem nyomait a spanyolok előtti időkből. Telde az ősi Tamarán (Gran Canaria) egyik nagy királyságának központja volt, és ennek látnivalóit, az ősi kanári-szigeteki lakosok emlékeit máig mintegy száz régészeti lelőhely őrzi.

A sétánkat San Juan területén kezdjük, melynek eredete 1483-ra nyúlik vissza, amikor Pedro de Vera spanyol hódító elrendelte a San Juan erőd építését. A 15. század végén de Vera egy kis kápolnát is alapított, amelyet később templommá fejlesztettek és a San Juan Bautista nevet viseli.

A macskakövekkel borított utcákon sétálva egy több mint 70 éves, lenyűgöző babérfát is láthatunk, valamint eljuthatunk a kézművesek negyedébe, San Franciscoba, amelyet azok népesítettek be, akik a közeli San Juan történelmi negyed polgárságának dolgoztak.

A kirándulás utolsó állomásaként pedig még régebbre utazunk vissza az időben, a Guayadeque völgyébe, ahol e szurdok pálmaligetei alatt hosszú nyomok vezetnek a szigetek őslakosaihoz.

Az álomszerű hely érzését, az itt található híres barlangházak, számos természetes barlang, amelyeket magánlakásokká, falusi turisztikai házakká és éttermekké alakítottak át, teszik teljessé.


Indulási napok: szerda

A program ára az ebédet nem tartalmazza, azonban a kóstolót igen.

Kényelmes öltözet, zárt cipő javasolt a programhoz!

A változtatás jogát fenntartjuk!