Kelet-Nyugat gasztrokalandok magyar nyelvű idegenvezetéssel

A kirándulás első állomása a sziget legrégebbi sótelepe. Sétálhat egy több mint 1000 olajfából álló olíva birtokon, ahol a szüretelés a legősibb módszerekkel történik, majd felfedezheti Agaete völgyét, egy olyan birtokkal, ahol nemcsak bort, hanem kávét is készítenek. A kirándulásból természetesen a kóstolók sem hiányozhatnak.

A kirándulás első állomásaként egy több mint 250 éves sólepárlónál állunk meg, ahol a sókészítés folyamatába nyerhetünk betekintést, valamint megtudhatjuk majd azt is, hogy szervezetünknek szüksége van- e sóra vagy sem.

Las Salinas védett területén egyéb történelmi maradványok is láthatóak, mint például a második világháború romjai vagy a spanyol őslakosok előtti Necrócopolis. Végtelenül gyönyörű táj, mely átvonulóhelye a vándormadaraknak, különösen a szárcsáknak.

Utunkat Telde napsütötte dombjai felé folytatjuk, ami egy különleges olajfaligetekkel lévő biogazdaságot rejt.

Megismerheti a nemzedékről nemzedékre szálló ősi módszerekkel való szüretelést, valamint helyben készült termékeket is kóstolhat, mint például az olivabogyót, olivaolajat, bort és sajtokat.

Utolsó állomásunk Gran Canaria egyik legszebb völgyébe vezet minket, Agaetebe. Egy narancsáról, kávéjáról és borairól híres birtokra látogatunk, ami több mint 200 éves.

Az Agaete-völgyben a kávét narancs-, mangó-, guava- és avokádófák árnyékában termesztik, ami egyedülálló Európában.

A vezetett túra során megismerkedhet a borkészítés folyamatával, valamint a La Laja birtokon található narancs- és kávéültetvényekkel. Megvásárolhatja a ház borát, amely Pepe Dámaso kanári művész tervei alapján palackozva érkezik. A hagyomány és a modernitás egybeolvad egy olyan borban, amely kóstoláskor a környezetet, annak különleges fényét, a száraz szelet és a közeli sziklákra hulló esőt idézi.

Hazafelé megállunk Puerto de Las Nievesben, egy festői halászfaluban, ami remek hely egy napsütéses sétára vagy kézmüves boltok felfedezésére.

Csatlakozzon gasztrokalandjainkhoz, hogy megismerkedhessen Gran Canaria aromájával és gazdagságával.


Indulási napok: kedd

Kényelmes öltözet, zárt cipő javasolt a programhoz!

A változtatás jogát fenntartjuk!