Gran Canaria különlegességei

Látogasson el velünk a sziget legnagyobb borászatába, amit az 1990-es években alapította San Bartolomé de Tirajana középső vidékéről származó borászok egy csoportja, akik úgy döntöttek, hogy egyesítik a szüreteiket, és közös bort készítenek. A projekt az évek során egyre bővült, és a sziget déli részéből, valamint Gran Canaria középső és északi részéről érkező új borászok bevonásával megszilárdult.

A pincészet 8 különböző bort készít, amelyek kifejezik azokat a mikroklímákat, ahol a szőlőültetvények találhatók. Megismerkedhetünk a borkészítés különböző módszereivel, az itteni vidékek vörös és a fehér szőlő fajtáival, valamint a Las Tirajanas és Fataga tájával, ami egyedülálló, a szőlőültetvényeket pálmafák és olajfák veszik körül.

A borkóstoló után ellátogatunk a fehér házakkal díszített festői faluba, Santa Luciaba, ahol megtekinthetjük a város egyik fő látnivalóját, Iglesia de Santa Lucia templomát, amit a Santa Lucía tiszteletére állított egykori kápolna helyére építettek 1905-ben.

Santa Lucía települése után Temisas felé vesszük az irányt, völgyek és az olajfák birodalmán keresztül utolsó állomásunkig, egy több mint 250 éves sólepárlóig.
Történelmi örökség szempontjából Gran Canaria egyik zászlóshajója, építészeti szempontból is nagy értéket képvisel, hiszen ez jelenleg a legrégebbi sótelep Gran Canarián.
Las Salinas védett területén egyéb örökségi erőforrások is találhatók, mint például a második világháború maradványai vagy a spanyol őslakosok előtti Necrócopolis. Végtelenül gyönyörű tájjal rendelkezik, ami átvonulóhelye a vándormadaraknak, különösen a szárcsáknak.

Tartson velünk ezen a csodálatos félnapos kiránduláson.


*A kirándulás nem tartalmazza az ebédet, csak félnapos, 2 borkóstoló van az árban, snackkel, olivabogyoval és a salinasi sóval.

Kirándulás napja: csütörtök

A változtatás jogát fenntartjuk!