Északi szigettúra, Las Palmas városnézéssel, magyar idegenvezetéssel

Fedezze fel Gran Canaria fővárosát, a csodálatos Las Palmast szakértő, magyar idegenvezetéssel!
A program során megismerkedhet a banántermesztéssel, megtekintheti Gran Canaria fővárosának történelmi negyedét, ahol Kolumbusz Kristóf nyomába szegődhet vagy vásárolhat Triana utcájában. Természetesen a kirándulásból Arucas sem maradhat ki, ahol Európa egyik legnagyobb és legrégebbi rumgyára található.

A kirándulás elsö állomásaként vissza utazunk az időbe, a Guayadeque völgyébe, ahol e szurdok pálmaligetei alatt hosszú nyomok vezetnek a szigetek őslakosaihoz.

Az álomszerű hely érzését, az itt található híres barlangházak, számos természetes barlang, amelyeket magánlakásokká, falusi turisztikai házakká és éttermekké alakítottak át, teszik teljessé.Utunk ezután Las Palmas két ősi, a 15. századból fennmaradt kerületébe, Veguetába és Trianába vezet. Elsőként a hal-, gyümölcs-, és zöldségpiacra látogatunk, ahol megkóstolhatja a helyi gyümölcsök ízét, majd a történelmi városrészbe sétálunk. A történelmi városrészben találja a Calle Trianát, azaz a bevásárló utcát is. A programot folytathatja a csoporttal, ha meg szeretné látogatni a Santa Ana katedrálist és a Kolumbusz-házat, vagy saját ízlése szerint válogathat a főváros látnivalóiból, bevásárlási lehetőségeiből.

Utunkat Arucas felé folytatjuk, mely településen működik Európa egyik legnagyobb és legrégebbi rumgyára, ahol részese lehet a rum előállítási folyamatának és megkóstolhatja a készülő italokat.

A rumgyár megtekintése után, egy banánültetvényre látogatunk. Ott megismerkedhetünk e varázslatos gyümölcs történetével, ami egészen a kezdeti pápua-új-guineai termesztésétől kezdődik és amely, a világ legtöbbet fogyasztott gyümölcsévé vált. A Kanári-szigeteken pedig fő mezőgazdasági exportcikk. A látogatás során különböző banánfajtákat ismerhet meg, sőt, helyi különlegességeket is kóstolhat velünk, mint például a banán lekvár vagy a banánbor.

Miért érdemes részt vennie a Las Palmas városnézés magyar idegenvezetéssel programon?

  • Gran Canaria számos fontos látnivalóját érinti a túra, meglátogathatja Gran Canaria fővárosát, Arucast és egy banánültetvényt is
  • Gran Canarián élő, magyar idegenvezetőnk minden érdekességre felhívja a figyelmét, minden kérdésére válaszol,
  • csodálatos élményeket szerezhet,
  • kényelmesen, autóbérlés nélkül élvezheti a programot.

Az ár tartalmazza a transzferek, a kóstolók a rumgyár és a banánültetvény belépők költségeit is, azonban az ebéd árát nem!

Öltözék: kényelmes cipő, réteges öltözet,

Indulás napja: hétfő

Idegenvezetés nyelve: magyar

Étkezés: a program nem tartalmaz étkezést, fakultatív étkezési lehetőségekről érdeklődjön képviselőnknél!

Indulás: 08:00 – 09:00 között
Érkezés: 16:00 – 17:00 között

A változtatás jogát fenntartjuk!

Idegenvezetés nyelve
magyar
Ajánlott öltözék
kényelmes cipő, réteges öltözet, strandoláshoz ruhaneműk, törölközők.
Indulási napok
péntek